Lär ditt barn att simma i tidig ålder

Att lära ditt barn att simma är bra för många saker. Dels är det roliga för dem att vara i vattnet dels så är det en livsviktig kunskap att ha. Det förbereder dem för nödsituationer i vattnet. För att barnet ska vara trygg i vattnet är det bra att till en början låta dem ha hjälpmedel i form av simdynor eller puffar. Det så att de kan få en vattenvana. Du kan ge dem vattenvana redan som riktigt små, genom att låta dem leka i badkaret. Lär dem hålla andan under vattnet, samt lär dem andas in och sedan andas ut genom munnen under vattnet. Detta kommer att visa dem hur man gör bubblor. 

Senare, ute, är det bra att börja på grunt vatten. Det så att de kan stå på botten. Det oavsett om ni är i en sjö eller i poolen.  Lär dem sedan att sparka med benen och ta simtag med armarna. Du kan hålla ditt barn runt magen och hjälpa till att han eller hon håller sig flytande. För barnet framåt, horisontellt, och uppmuntra dem att använda armar och ben.

När de klarar av det, se till att lära dem koordinera sina rörelser. Det genom att sparka med benen, ta simtag samt blåsa bubblor som i badkaret. 

När de kan detta, så är det dags att börja släppa taget lite, korta stunder till att börja med, sedan mer och mer. 

 

18 Jun 2020