Vi jämför - Crescent och Ecoride damcyklar

Elcyklar har tagit landet med storm och det går inte en dag utan att vi ser en elcykel susa fram på vägen. Det är ett otroligt bekvämt sätt att färdas och det är också betydligt bättre för miljön om man jämför med bilar, bussar eller andra fordon som drivs av bensin eller diesel. För att inte snacka om priset - det är betydligt billigare per mil! Men vilken cykel ska man välja? Vi har jämfört två olika damcyklar och den första är Elina elcykel från Crescent som har batteriet under sadeln. 

Elina elcykel från Crescent

Den är otroligt skön att cykla på och med batteriet på pakethållaren får man en bra balans. Den är 7-växlad och du bestämmer själv hur mycket hjälp du vill ha av elmotorn med hjälp av ett smart system. Extra plus i kanten är att du kan koppla din cykel till en app i telefonen och få all data du behöver. Bonusplus i kanten för pakethållaren med en extra hållare för att klicka på väska eller korg. 

Ecoride Ambassador

Med en Ambassador känner du dig som en kung (eller drottning) på vägarna. Batteriet sitter här under sadeln vilket gör att du får en pakethållare som är mer fri. Motorn på 250W gör att den brantaste backen känns som en barnlek och med SpinTech-systemet så övervakas din körstil så att du får en mer behaglig cykeltur som anpassar cykeln efter hur du brukar cykla. 

Två grymt bra cyklar som båda är väl värda sitt pris. Så ska du köpa elcykel så kan vi faktiskt rekommendera dem båda! 

25 May 2022