Städning är bra träning

Att simma är jobbigt och vill man bli duktig på det måste man se till att träna en hel del. Inte bara på att simma, även om det kanske är det primära. Man måste dessutom se till att styrketräna och även se till till att öka på smidigheten så mycket det går. Ju längre simtag man kan ta desto bättre liksom. 

Ett jobb där man får använda kroppen på olika sätt är perfekt, och för de som valt att jobba med exempelvis flyttstäd i Luleå så blir jobbet en form av träning. Man lyfter saker, man får sträcka sig och man får även en hel del statisk träning. 

Glöm inte uthållighet

Styrketräning på gymmet och olika former av vardagsträning på jobbet är jättebra men det finns en sak som är svårt att träna medan man jobbar. Det är uthålligheten och förmågan att andas på rätt sätt. Andas man fel medan man simmar kan det bli jobbigt!

Jag brukar löpträna varje dag för att få in uthållighetsträningen och medan jag springer så håller jag andan i ett regelbundet tempo. Det kanske ser lite lustigt ut men jag lovar dig att jag får stor nytta av det när jag väl är i bassängen. Att kunna hålla andan på rätt ställen och på rätt sätt är jätteviktigt. Och fördelen med att träna det på torra land är att man slipper oroa sig för att få en kallsup om man råkar göra fel. 

5 Jul 2022